Årets Kumling blev världshyllade fågelfotografen Jonas Classon

Under festliga reformer på onsdagskvällen utsågs Jonas Classon till Årets Kumling 2022.

Det blev en fullspäckad näringslivsdag med fokus på att fylla Kumlas företagare med inspiration och energi för att kunna fortsätta jobbet framåt som möjliggörare i kommunen. Dagen startade med en näringslivsfrukost med morgonsoffa samt en föreläsning av Josefine Arenius. Lunchen ägde senare rum inne på Goda Rum med en föreläsning av Företagarnas vd Günther Mårder

På kvällen var det dags för näringslivet i Kumla att hyllas med en stor gala där närmare 100 festglada gäster deltog. Under kvällen delades priserna Årets Lilla Bubblare, Årets Bubblare, Årets Företagare/Årets Företag och Årets Kumling ut.

Kumla Promotions egna pris Årets Kumling gick i år till fågelfotografen Jonas Classon, som just denna kväll var på invigning av sin nya utställning “Beyond dreams” i Stockholm. 

– Stort tack för det här fina priset, det känns oerhört bra! Jag är en urkumling som har hjärtat i Kumla, var jag än befinner mig, säger Jonas Classon i en videohälsning som spelades upp under kvällen.

Årets Företag blev PKS Mekaniska och Årets Företagare gick till verksamhetens ägare Thomas Peterson skriver Företagarna Örebro län. Årets lilla bubblare 2021 gick till entreprenören Lisa Johansson som driver omåttligt populära inredningsbutiken Bruket och Inreda Kvadrat.

– Jag fick pris och är så tacksam, skriver Lisa på Brukets Instagram.

Årets Bubblare 2022 gick till den unga entreprenören Tobias Wahlström som driver familjeföretaget Falls Plåtslageri i utkanten av Kumla.

– Det här var jag inte beredd på! Men jag känner mig hedrad, säger den nykorade bubblaren.

Kvällen bjöd även på underhållning i toppklass! Bland annat spelade rockduon Rydell & Quick och under trerättersmiddagen bjöds det på flera gästinspel av imitatören Anders Mårtensson som kom som Kungen, Stänkaren i Beck, Lasse Berghagen och Tommy Körberg.

Kumlas näringslivsdag är ett samarrangemang mellan Kumla kommun, Kumla Promotion, Företagarna, SEB, Handelsbanken, Nordea och Swedbank. Årets gala äger rum inne på Folkets hus där en trerättersmiddag serveras av Söderströms catering. Kvällen kommer bjuda på överraskningar, underhållning av Rydell & Quick, dans och bar. Moderator är Företagarnas regionchef i Örebro län Eva Cooper

– I år känns den här kvällen viktigare än någonsin att ha den här galan! Det har varit två turbulenta år med en pandemi som nu avlöses av en inflation. Det är en ära att få hylla våra välfärdsskapare för deras mod och styrka, säger Johanna Pettersson, ordförande i Kumla Promotion. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *