Kommunens härliga julgåva gynnar Kumlas företagare – 690.000 stannar i kommunen

Det var i julgåva som Kumla kommun valde att ge bort presentkort till sina 2300 anställda med en summa på 300 kronor, något som genererat i att 690.000 kronor nu stannar i kommunen.

Ett glädjande besked för Kumla kommuns alla företagare som nu har möjlighet att ta emot presentkortet, ett presentkort som gäller i alla butiker och restauranger i Kumla fram till 1 maj. Men det är företagen själva som avgör om de önskar motta detta:

– Ur ett företagarperspektiv är detta otroligt gynnsamt för den lokala handeln, det är pengar som stannar här i vår kommun och går till våra välfärdsskapare, Kumlas företagare, och som indirekt genererar skattepengar till vår kommunala välfärd, säger Johanna Pettersson, ordförande i Kumla Promotion, som sköter hanteringen av presentkorten.

”Gynnar lokala handeln”

Under pandemin, delades en liknande julklapp ut för att stötta och visa handeln extra mycket stöd. En julgåva som visade sig vara mycket uppskattad:

– Det känns bra att kunna stödja Kumlas näringsliv genom årets julgåva och samtidigt visa uppskattning till våra medarbetare, säger Kumlas kommundirektör Gabriella Mueller Prabin och kommunstyrelsens ordförande Andreas Brorsson.

Presentkortet, som endast kan nyttjas vid ett tillfälle i den butik/restaurang/salong/serviceställe man använder det på, hanteras sedan av Kumla Promotion i uppdrag av kommunen. Alla som önskar ta emot detta kan göra det, vare sig de är medlemmar eller inte. Presentkortet gäller till och med 1 maj 2024 och kan inte användas vid köp av alkohol, spel, tobak eller läkemedel.

– När man tagit emot presentkorten skickar man underlaget till vår revisor som i sin tur betalar ut pengarna till företagaren, all information finns att hitta på presentkortet, säger Johanna avslutningsvis.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *