Kumla kommun topp 100 i ny rankning

I årets rankning av företagsklimatet som görs på uppdrag av Svenskt Näringsliv är det tydligt att flera kommuner i länet är på rätt väg i sitt arbete med att stärka det lokala företagsklimatet. En av dem är Kumla som hamnar på topp fyra och som klättrat sammanlagt 16 placeringar de senaste två åren. Nytt för i år är att Kumla lägger sig på topp 100-listan med plats 95 i landets 290 kommuner.

Karlskoga lägger sig för fjärde året i rad som den kommun med högst rankning, tätt följt av Ljusnarberg, Lekeberg och Kumla.

– vändningen uppåt i rankingen är en tydlig signal på att ett långsiktigt arbete och målinriktat fokus lönar sig, säger Karl Hulterström, regionchef på Svenskt Näringsliv i Örebro.

– Det är otroligt roligt att se Kumla klättra för andra året i rad! Det är ett kvitto på att kommunen gör rätt! Men det gäller att inte bli för bekväm. Företagarna i kommunen anser fortfarande att kommunikationen och information till företagen inte är på topp, där måste vi tillsammans jobba hårdare för att nå ut och bli bättre, säger Johanna Pettersson, ordförande i Kumla Promotion.

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Rankingen innehåller totalt 18 faktorer som viktas olika tungt. 2022 års ranking bygger till två tredjedelar på en enkätundersökning till företagen som genomfördes under första kvartalet 2022 och ytterligare en tredjedel statistik från SCB och UC.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *