Sommar i Kumla är tillbaka, med ännu fler kostnadsfria aktiviteter

Likt förra året så välkomnar vi alla barn, unga och vuxna med barnasinnet kvar att ta del av Sommar i Kumla, som pågår under vecka 24-32. Det bjuds på massor av aktiviteter, kända artister, allsångskvällar – en himla bra sommar helt enkelt. Allt helt kostnadsfritt, förstås!

Förra året samlade vi de flesta av aktiviteterna nere i Kumla stadspark och på Kumla torg, detta år blir det lite annorlunda. Sommartorget på Kumla torg kommer att finnas kvar och erbjuda stora spel, pyssel och en härlig plats att hänga på. Aktiviteterna i stadsparken kommer däremot bli mer utspridda i år och det kommer erbjudas aktiviteter runt om i hela kommunen. Även Fritidsbanken kommer att ge sig ut på sommarturné och besöka olika platser under sommaren.

Isabelle Sjögren, projektledare för Sommar i Kumla, berättar att detta kommit in som önskemål från förra årets besökare:

Utvärderingen av förra årets Sommar i Kumla visade på att det var många som efterfrågade aktiviteter på fler platser runt om i Kumla och i våra tätorter, och det har vi förstås tagit till oss. Det kommer att anordnas flera aktiviteter varje vecka och all information kommer man att hitta på visitkumla.se/SommariKumla från och med slutet av maj.

Första aktiviteten sker 12 juni med allsång i Kumla sjön:

– Det ska bli kul att snart få berätta vilka årets alla artister är som kommer och besöker oss i sommar, säger Johanna Pettersson, ordförande i Kumla Promotion.

Efter riv starten så bjuds det sedan på aktiviteter ända fram till 9 augusti, bland annat ytterligare en sommarkväll i Kumla sjön den 17 juli. Avslutningen för hela Sommar i Kumla blir den stora Familjefesten den 24 augusti i Kumla stadspark – ett riktigt hejdundrande avslut om du frågar oss!

Familjefesten vart otroligt lyckad förra året och självklart blir det fest i år igen, avslöjar Isabelle. Men årets artister håller vi lite på!

I år har vi har ett riktigt härligt gäng av artister som kommer att besöka oss. Under de kommande veckorna kommer vi att avslöja vilka de är, så håll utkik i våra sociala medier! Men vi kan redan nu, till alla små barns stora glädje, avslöja att Arne Alligator och Bamse och Lova från Barnkalasfestivalen kommer att besöka oss under Familjefesten. Det kommer att bli sång, dans och en hel massa skoj – och en hel massa kramar, förstås!

Nu ser vi fram emot en riktigt härlig och fartfylld Sommar i Kumla – en himla bra sommar helt enkelt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *